Wat?

Safer Internet Day is de jaarlijkse dag voor een beter internet, georganiseerd over de hele wereld. Meer dan 110 landen werken samen om van het internet een veilige, creatieve en leuke plek te maken, voor iedereen! 

Better internet?

Je hebt het ongetwijfeld al gemerkt, we praten de laatste tijd niet meer over veilig internet, maar over beter internet. Waarom doen we dat? Omdat het internet heel wat mogelijkheden en kansen biedt aan kinderen en jongeren. Als we ze maar de juiste handvaten aanreiken om hier op een positieve manier mee om te gaan. Dat doen we door het beste te halen uit online media, de risico’s te beperken en de opportuniteiten te maximaliseren.

Doe zelf ook mee!

Be the change is meer dan een ronkende titel, want dit jaar is het echt aan jou om mee te werken aan een beter internet. We nodigen iedereen (scholen, bibliotheken, jeugdorganisaties, culturele organisaties,…) uit om zelf een activiteit te organiseren in het kader van Safer Internet Day. Geen idee hoe hieraan te beginnen? Bedenk eerst en vooral rond welk aspect van een beter internet je wil werken. Wij hebben voor jou alvast pedagogisch, didactisch en ander materiaal verzameld dat als een inspiratiebron kan dienen en waar je zo mee aan de slag kan.

Toon wat je doet !

REGISTREER JE ACTIVITEIT zodat iedereen kan zien wat een superinitiatief jullie nemen. Na registratie krijg je overigens van ons je Safer Internet Day –pakket gratis per post.

Benieuwd naar wat er allemaal georganiseerd wordt rond Safer Internet Day in heel België ? Ga zeker eens langs bij één van de vele activiteiten!