Wat?

Safer Internet Day is de jaarlijkse dag voor een beter internet, georganiseerd over de hele wereld. Meer dan 110 landen werken samen om van het internet een veilige, creatieve en leuke plek te maken, voor iedereen! 

Beter internet?

Met Safer Internet Day willen we voortaan inzetten op een beter internet voor kinderen en jongeren. We willen verder kijken dan de mogelijke risico’s en het louter beschermen van kinderen en jongeren. Beter internet brengt een positieve boodschap en heeft oog voor de fantastische dingen die jongeren doen online. Door de voordelen van het internet te benadrukken, kunnen we kinderen en jongeren ook bewust maken van de valkuilen. We moeten alleen de juiste omkadering voorzien, om kinderen en jongeren te empoweren tot kritische digitale burgers met een positieve visie op digitale media. Met Safer Internet Day willen we hier op inzetten.

Hoe deelnemen ?

Een beter internet begint bij jou! Dit is de slogan van de editie van Safer Internet Day 2018.

Creëren. Verbinden. Delen. Dit zijn acties die niet zo erg lijken in het online leven van kinderen en jongeren. Het internet maakt het mogelijk om bepaalde gedragingen te stellen, om te lachen, zonder na te denken over de gevolgen voor anderen. De educatieve uitdaging van vandaag is niet zozeer om het internet veiliger te maken voor kinderen en jongeren, maar vooral "beter". « Beter » omdat respect en tolerantie hierin vervat zijn.

Daarom moedigen we leerkrachten en begeleiders aan deel te nemen aan Safer Internet Day om kinderen en jongeren te sensibiliseren voor een beter en respectvol gebruik van het internet en sociale media.

Om leerkrachten en begeleiders te ondersteunen is er binnenkort een "kant-en-klaar" educatief pakket beschikbaar op www.saferinternetday.be.

2018 : Registreer jezelf !

Bent u een jeugdleider of leerkracht van jongeren 12 tot 15 jaar oud ? Wilt u deelnemen aan Safer Internet Day op 6 februari 2018 en op ieder moment van het jaar?

De animatie is nog beschikbaar ! Registreer nu via deze link om onmiddellijk het educatieve pakket met de animatie "klaar voor gebruik" met een duur van 50 minuten te krijgen.