Welkom !

Welkom bij het Belgian Better Internet Consortium : samen voor een beter internet voor kinderen en jongeren !

Van veilig internet naar een beter internet voor kinderen en jongeren.

Dat het internet onmetelijke voordelen biedt voor kinderen en jongeren is overduidelijk. Dat er ook risico’s aan gelinkt zijn, valt niet te ontkennen.

Er zijn dan ook heel wat organisaties bezig met het werken aan een ‘veiliger’ internet. Maardeze groep van organisaties wil verder kijken dan dat. Terwijl een ‘veilig internet’ vooral focust op de mogelijke risico’s en het beschermen van jongeren en kinderen online, heeft ‘beter internet’ vooral een positieve boodschap.

Het internet is namelijk een fantastisch ding dat kansen biedt en kinderen en jongeren de middelen kan aanreiken om zichzelf ten volle te ontplooien. Als je maar weet hoe je er mee moet omgaan.

En net zoals in het verkeer moet daarbij de juiste omkadering voorzien worden, zodat we kinderen en jongeren kunnen empoweren tot kritische digitale burgers met een positieve visie op digitale media.

Média Animation
Cert.be
Child Focus
CSEM
Mediawijs
European Union

This project has been funded with support from the European Commission. This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

By Média Animation for B-BICO